Friday, November 25, 2011

Nolifewithout'sinterklaas


Je wordt er al een paar weken mee plat gegooid: Sinterklaas!
Hij is alweer een tijdje in Nederland en het 'sinterklaasgevoel' is ook
weer helemaal in ons land binnengedrongen.
Deze sinterklaas wordt wel iets anders dan de andere jaren.....
We hebben namelijk na 25 jaar een nieuwe sinterklaas en een nieuw paard omdat de acteur Bram van der Vlugt en het paard 'Amerigo' met pensioen gaan. Maaar dat betekent zeker niet dat het dit jaar niet leuk word!

En misschien doe je het alleen voor alle cadeautjes maar het is natuurlijk heel leuk en misschien denk je er heel anders over om dat je het elk jaar opnieuw met je ouders viert, maar ik doe al sinds 2 jaar met mijn beste vriendinnen pakjes avond, we spreken dan gewoon een klein bedrag af, en voordat bedrag moet je dan proberen iets leuks voor elkaar te vinden.

Het is niet de bedoeling dat het groot of duur is maar gewoon dat je een gezellige avond hebt met je vriendinnen en dan zijn de cadeautjes natuurlijk maar een bijzaak.
En wat ook altijd leuk blijft om te zien, is hoe je broertjes/zusjes of oppaskindjes ect.
blij worden van al die cadeautjes en zwartepieten.
Wat natuurlijk ook heel belangrijk is is al het snoepgoed
(ofcourse haha ;p)     

 
                                                                                                      Tumblr_loju0tzilw1qj8sn4o1_400_large   Als je nu alle boekjes van de supermarkten doorbladerd staat er van alles in zoals sinterklaascupcakes, pepernoten , chocola in de vorm van lippenstift en zelfs pepernotenijs!
Natuurlijk moeten we niet te enthousiast zijn met het inkopen van al die lekkere dingen, want je kan het met gemak zelf maken, dan heb je niet alleen als resultaat iets lekkers maar ook heel veel lol.
En om je even de tijd te besparen om het allemaal op te zoeken hebben wij dat al voor je gedaan;


Recept pepernoten: 
 IngrediĆ«nten:150 g boter, 125 g bruine basterdsuiker, 10 g speculaaskruiden, 250 g zelfrijzend bakmeel en 4 el melk, eventueel een mespuntje zout.  


Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Kneed de boter, de suiker de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en eventueel zout goed door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in 15/20 gaar en lichtbruin, en laat ze afkoelen. 

En als de finishing-touch nog een klein gidichtje erbij, het leukste is natuurlijk als het zelf verzint en niet van een rijmmachine op internet haalt, zodat het ook leuk is voor degene voor wie 't bedoeld is om te lezen.
Maar het allerbelangrijkste is uiteindelijk dat je er 5 december gewoon een leuke, gezellige avond van maakt, of het nou met je ouders, familie of vriendinnen is! Veel plezier, en laat ons maar weten wat je van de sint hebt gekregen!

Liefs,
Trix en Sanne

No comments:

Post a Comment